Bliv kosmetisk tatovør

Hvad er en kosmetisk tatovør?

En kosmetisk tatovør er en person, der udfører kosmetisk tatovering af øjenbryn, hårbund, øvre og nedre øjenlåg, eller læber, eller flere af disse behandlinger, og som har gennemført og bestået en uddannelse i kosmetisk tatovering, med et praktisk og teoretisk indhold, der er fastsat af en brancheforening.

Kosmetisk tatovering defineres som en metode, hvorved tatoveringsfarve med et eller flere pigmenter med nål eller lignende udstyr indføres i en persons læderhud, eller huden omkring læberne, med henblik på permanent eller langvarig farvning af hud, eller slimhinde med det formål at dekorere, forskønne, korrigere, rekonstruere eller bibringe det tatovererede område en markering. Permanent make-up, semipermanent make-up, mikropigmentering m.v. er omfattet af definitionen.

kosmetisk tatovør

Uddannelsen til kosmetisk tatovør

Sundhedsministeriet udsendte bekendtgørelse om kosmetisk tatovering, den 22. maj 2021, og uddannelsen omfatter nu minimum 160 undervisningstimer af 60 minutters varighed, hvoraf 110 timer pr. behandling/ applikationsområde, skal udgøre den praktiske del af uddannelsen. Såfremt den kosmetiske tatovør vil kunne udføre tatovering af øjenbryn, hårbund, øvre og nedre øjenlåg og læber skal den praktiske del af uddannelsen udgøre min. 440 timer.

Uddannelsen skal være gennemført inden for 6 måneder efter påbegyndelse af uddannelsen.

Når du uddanner dig ved uddannelsessteder, der uddanner under DKFs retningslinier, så undervises du af nogle af de dygtigste hudlæger indenfor:
Hudens opbygning, herunder anatomi, fysiologi, hygiejnekursus i regler fastsat af Statens Serum Institut, hudsygdomme, infektionssygdomme, medicinske komplikationer, herunder keloiddannelse og udvikling af allergisk kontakt, dermatitis over for farvestoffer, der placeres i læderhuden, og hudtyper og deres betydning for resultat af kosmetisk tatovering. Her undervises der også omkring lovgivning, myndighedskrav og forbrugerinformation.

Formålet med den praktiske del af uddannelsen er at sikre, at den kosmetiske tatovør anvender en god praksis i forhold til anvendelse af tatoveringsfarver, udstyr og teknikker, og at den kosmetiske tatovør på forsvarlig vis er kvalificeret til at udføre kosmetisk tatovering.

Uddannelsesstederne uddanner selv indenfor:
Grundlæggende teori om kosmetisk tatovering, og apparaturlære, produktkendskab, ingrediensteknologi, form- og farvelære og grundig kendskab til blækområdet. Kursus i tegnelære, herunder optegningsteknik og arbejde på hudsimulerende materiale, kosmetisk tatovering af øjenbryn, hårbund, øvre og nedre øjenlåg eller læber eller flere af behandlingerne, herunder øvelse på live modeller, behandlingsteknikker som fx hastighed, nålevinkel, valg af nåle og pigmentering, blækteknologi, særlige tekniske krav i forhold til farvelægning og farvetoning, oplæring i kundefortegnelse, herunder krav til indhold, og oplæring i mundtlig og skriftlig information om potentielle risici ved kosmetisk tatovering.

Følgende uddannelsessteder, uddanner i samarbejde med Dansk Kosmetolog Forening

Alle uddannelsessteder underviser efter DKF’s uddannelsesplan, den kan du downloade her.

København
Fyn
Jylland

Fagkurser

Indenfor uddannelsesfristen på de 6 måneder, skal man også have gennemgået et lovpligtigt fagkursus, der vedrører lovgivning, myndighedskrav og blækkundskab.
DKF samarbejder med læger fra ”Tatoveringsklinikken” på Dermatologisk Afdeling, Bispebjerg Hospital, som har særlig klinisk erfaring og teoretisk viden på området. Denne undervisning indeholder emnerne:

  • Hudens anatomi og fysiologi
  • Hudsygdomme og infektionssygdomme
  • Medicinske komplikationer
  • Lovgivning og myndighedskrav
  • Blækkundskab.

Dette kursus undervises fysisk, som loven kræver, der undervises maksimalt 40 deltagere ad gangen, og undervisningen varetages af kvalificerede undervisere med en relevant formel uddannelsesmæssig baggrund inden for de enkelte temaer i uddannelsen.

Pris for 2 dages lovpligtigt fagkursus:

DKF-medlem: kr. 4.400,-

Ikke DKF-medlem: kr. 5.900,-

Kursusdatoer:

25. + 26. maj 2024 kl. 9-17 i København

Tilmelding skal ske på mail til [email protected]

Lov omkring kosmetisk tatovering

Lov omkring Kosmetisk Tatovering:
Grundlæggende teori om kosmetisk tatovering, og apparaturlære, produktkendskab, ingrediensteknologi, form- og farvelære og grundig Bekendtgørelse fra Sundhedsministeriet, af 11. maj 2021
Denne bekendtgørelse fastsætter regler om de overordnede krav til uddannelse indenfor kosmetisk tatovering samt krav til de brancheforeninger, der fastsætter uddannelserne.
(download “Bekendtgørelse om Kosmetisk tatovering” her)

Lov omkring brugen af Tatoveringsfarve
Ny lov, der er trådt i kraft den 4. januar 2022
Læs mere på: www.tjekfarverne.dk

Er du allerede kosmetisk tatovør?

Er du allerede ansat, arbejdersom elev, eller har du din egen selvstændige klinik? Så kan du som medlem hos DKF få en masse fordele. Ikke nok med du bliver en del af et stort fællesskab, så tilbyder vi sundhedsforsikring, fordelspension, beautymesse, samt din egen webportal og her igennem eksponering til vores store netværk.

Vi interesserer sig for din karrieres udvikling. At arbejde i skønhedsbranchen er et livslangt uddannelses forløb. Vi er med til at orienterer dig om nye tendenser og trends og udkommer 4-5 gange årligt med Branchemagasinet ESTHETIQUE – her kan du læse diverse fagrelaterede artikler og holde dig ajour med, hvad der rører sig inden for vores fag.

Kunne du tænke dig at læse mere om og tilmelde dig DKF, kan du klikke på nedestående knap.