Bliv kosmetolog i dag

Hvad er en kosmetolog?

En kosmetolog er uddannet i en række forskellige behandlinger såsom ansigtsbehandlinger, kropsbehandlinger, pedicure, manicure, hårfjerning, elektrisk epilering og makeup Efter træningen er det almindeligt at deltage i flere avancerede kurser og videreuddannelse inden for andre aktivitetsområder såsom, eksempelvis kosmetisk tatovering og som negleteknikker.

Ud over at udføre behandlinger er det en stor del af arbejdet med at hjælpe kunden med at finde de rigtige produkter til deres behov, så kosmetologen er også uddannet indenfor salg.

Kosmetolog

De fleste starter som medarbejdere og starter mange gange deres egen virksomhed. Mange arbejder på større spa-faciliteter, og andre rejser f.eks. Til udlandet for at arbejde på krydstogtskibe, og lignende. Det bliver også mere og mere almindeligt, at dermatologens kvalificerede kompetence bliver anmodet fra hudlæger, apoteker og parfumerier.

Kosmetolog uddannelse

I Danmark er der i øjeblikket tre uddannelsesskoler, der er gennemgået og godkendt af DKF

DKF stiller høje krav til uddannelse, og at blive uddannet indenfor en DKF-godkendt uddannelse betyder, at kvaliteten er i top, og chancerne for arbejde er store.

Hvad betyder det, at en uddannelse er DKF-godkendt? En uddannelse, der er godkendt af DKF, opfylder alle DKFs krav til træningsstandarder og træningstid. DKF foretager årlige kvalitetsvurderinger af disse programmer. På denne måde kontrollerer DKF, at uddannelsesstandarden holdes høj.

Uddannelsen, der er godkendt af DKF, skal bestå af alt kursusindhold nedenfor.

Uddannelse godkendt af DKF, skal bestå af mindst 2000 timers planlagt undervisningstid, og 1500 timer vil være lærerstyret undervisning. Download DKFs krav til en godkendt skole af DKF (pdf)


DKF godkendte Kosmetologskoler

Se nedestående tre uddannelsesskoler, der er gennemgået og godkendt af DKF.

Er du allerede kosmetolog?

Er du allerede ansat, arbejder som elev, eller har du din egen selvstændige klinik? Så kan du som medlem hos DKF få en masse fordele. Ikke nok med du bliver en del af et stort fællesskab, så tilbyder vi tilbyder en række af omhyggeligt valgte partnerskaber, fordele og værktøjer, der støtter op omkring din dagligdag og din forretning. Du kan nyde besparelser for dig selv omkring kurser, udvikling og videreuddannelse, og du vil have mulighed for at udvikle din karrierer samt din forretning, og nå dine forretningsmål. Dette bl.a. ved deltagelse ved DKF’s BEAUTY events, hvor medlemmer deltager gratis, og opnår store fordele.

Se alle fordele

Hos DKF interesserer vi os for din karrieres udvikling. At arbejde i skønhedsbranchen er et livslangt uddannelses forløb. Vi er med til at orienterer dig om nye tendenser og trends og udkommer 4-5 gange årligt med Branchemagasinet ESTHETIQUE – her kan du læse diverse fagrelaterede artikler og holde dig ajour med, hvad der rører sig inden for vores fag.

Størrelsen af medlemskontingent og indmeldelsesgebyr fastsættes hvert år på generalforsamlingen af medlemmerne, og opkræves 2 gange årligt med betaling forud for hvert halvår. Kontigent er 800 kr. halvårligt og ved indmeldelse betales 250 kr. For elever betales der kun indmeldelsesgebyr på 250,00 kr. Hele uddannelsesperioden er gratis.

Kunne du tænke dig at læse mere om og tilmelde dig DKF, kan du klikke på nedestående knap.