Bliv medlem

Kosmetolog

En kosmetolog er uddannet i en række forskellige behandlinger såsom ansigtsbehandlinger, kropsbehandlinger, pedicure, manicure, hårfjerning, elektrisk epilering og makeup Efter træningen er det almindeligt at deltage i flere avancerede kurser og videreuddannelse inden for andre aktivitetsområder såsom, eksempelvis kosmetisk tatovering og som negleteknikker.

Ud over at udføre behandlinger er det en stor del af arbejdet med at hjælpe kunden med at finde de rigtige produkter til deres behov, så kosmetologen er også uddannet indenfor salg.

Kosmetolog

De fleste kosmetologer, starter som medarbejdere og starter mange gange deres egen virksomhed. Mange arbejder på større spa-faciliteter, og andre rejser f.eks. Til udlandet for at arbejde på krydstogtskibe, og lignende. Det bliver også mere og mere almindeligt, at dermatologens kvalificerede kompetence bliver anmodet fra hudlæger, apoteker og parfumerier.

Kosmetolog uddannelse

I Danmark er der i øjeblikket tre uddannelsesskoler, der er gennemgået og godkendt af DKF

DKF stiller høje krav til uddannelse, og at blive uddannet indenfor en DKF-godkendt uddannelse betyder, at kvaliteten er i top, og chancerne for arbejde er store.

Hvad betyder det, at en uddannelse er DKF-godkendt? En kosmetolog uddannelse, der er godkendt af DKF, opfylder alle DKFs krav til træningsstandarder og træningstid. DKF foretager årlige kvalitetsvurderinger af disse programmer. På denne måde kontrollerer DKF, at uddannelsesstandarden holdes høj.

Kosmetologuddannelsen, der er godkendt af DKF, skal bestå af alt kursusindhold nedenfor.

Uddannelse godkendt af DKF, skal bestå af mindst 2000 timers planlagt undervisningstid, og 1500 timer vil være lærerstyret undervisning. Download DKFs krav til en godkendt skole af DKF (pdf)


DKF godkendte Kosmetologskoler

Se nedestående tre uddannelsesskoler, der er gennemgået og godkendt af DKF.